Groengevel

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen (constructie, zonnepaneel, aanleg, onderhoud, …)

  • ADVIES EN OFFERTE

Wat wil Groengevel weten voor een goed advies of passende offerte?  Hoe meer bekend is van de gevel en de wensen: hoe beter het advies. Geef ons de antwoorden dan krijgt u het advies of de offerte. Vrijblijvend.

Wat kost een groengevel? Een offerte kunt u aanvragen bijv. per e-mail. Geeft u zo compleet mogelijk aan wat u wilt? Graag ook het beeld van de groengevel wat u voor ogen staat.

  •  AAN WELK GEVEL KAN EEN GROENGEVEL?

Kan een groengevel tegen elk type gevel? Een groengevel kan eigenlijk altijd wel toegepast worden maar vereist een  stevige constructie of ondergrond.

Is een kunstmatige bevloeiing nodig? Ja, dat is veelal nodig, anders zou uw gevel uitdrogen. Bij een grondgebonden begroening neemt de noodzaak af. Goede bewatering is belangrijk voor jarenlang plezier van de groengevel.

  •  STERKTE EN CONSTRUCTIE

Hoe weet ik of een gevelconstructie sterk genoeg is om een groengevel te dragen? Wanneer u Groengevel zoveel mogelijk gegevens geeft om te beoordelen of de gevel sterk genoeg is, dan kan Groengevel dit ook bouwkundig bekijken. Groengevel kan ook een groengevelspecialist inschakelen die tegen vergoeding een en ander ter plaatse opneemt en beoordeelt.

Wat weegt een groengevel of vegetatiedak? Circa 15 tot 55 kg per m².

  • ZONNEPANELEN

Kunnen zonnepanelen aan groene gevels? Zonnepanelen hebben het hoogste rendement bij een lage omgevingstemperatuur, die temperatuur wordt door beplating redelijk gehouden en komt het rendement van de panelen ten goede. Ook de biodiversiteit wordt bevordert door zonnepanelen omdat andere planten zich beter zullen handhaven op de schaduwrijkere plekken achter de panelen.

  • AANLEG

Wanneer is de beste tijd om een groengevel aan te leggen? Dat kan eigenlijk het gehele jaar door, echter niet als het vriest.

Zorgt gevelbegroeiing  niet voor lekkage? Als u de gevelbegroeiing toepast op een degelijke, waterdichte gevel kan er geen lekkage ontstaan, zeker niet als de begroening wordt vrijgehouden van de gevel  en gevelaanslutingen (geen capilaire werking).

  • ONDERHOUD

Moet ik het gevelgroen bemesten? Dat is afhankelijk van het gekozen gevelgroen. Bij klimplanten in de vaste grond meestal niet, bij andere groene gevels meestal wel. Wij adviseren om een keer per jaar te bemesten met ons groengevelvoer.

  • GROENDAK

Kan ik meer te weten komen over een Groendak? Ja, dat kan! Er is een eigen Groendak-website op www.groendak.info 

  • GROENGRASDAK

Kan ik meer te weten komen over een Groengrasdak? Ja, dat kan! Er is een eigen Groengrasdak-website op www.groengrasdak.nl Het komt regelmatig voor dat de binneninrichting zelf of door plaatselijke aannemers wordt afgebouwd. Ook een deelleverantie is denkbaar, maar de constructie en het dak blijft een specifiek geheel dat vakkundig dient te worden opgebouwd.

  • OVERIGE VRAGEN

Veel antwoorden kunt u vinden op onze website. Heeft u het vakje zoeken rechtsbovenaan al geprobeerd?

Mocht uw vraag nog onbeantwoord blijven neem dan contact op.