Groengevel

Nieuws

Een staande raamtuin maak je zo.

groengevel op 7 October 2014

Stappenplan voor het zelf maken van een eenvoudige staande raamtuin

Na al dat schrijven over een raamtuinen was het hoog tijd om zelf weer eens een raamtuin te maken, daarom in dit artikel een stappenplan voor hoe je zelf een eenvoudige staande raamtuin kunt maken. Vorig weekend heb ik geïnspireerd door vele websites eens flink geknutseld aan een nieuw soort raamtuin, namelijk een raamtuin die heel gemakkelijk zelf te maken .

Hangende goottuin….

groengevel op 7 October 2014

window garden diy planter

Need something a little less conceptual and a tad easier to build? For the weekend do-it-yourself project, try this NestInStyle gutter garden composed of simple materials like PVC piping, chain link or metal wire rope.

Fresh Tips & Ideas from Window Farms

window garden tricks tips

Still want something DIY-style, but perhaps of an intermediate .

Verander je balkon in een jungle

groengevel op 7 October 2014

Groene vingers? Ga zelf aan de slag om het beton in de stad weer groen te toveren. Verander je balkon in een jungle of maak een akker bovenop een dak.

Van verwoestijning hebben we in Nederland weinig last, maar vruchtbare grond is ook hier wel degelijk in gevaar. Waar koeien stonden te grazen, ligt nu het beton van kantoorparken of het asfalt van wegen. Aan de randen van steden zijn nog .

Verticale tuinen (een opkomende trend)

groengevel op 11 June 2013

Had je vroeger alleen de klimop, tegenwoordig kan je het veel uitgebreider aanpakken. Hele buiten- en binnenmuren kun je met planten en bloemen bedekken. Niet alleen mooi, maar gunstig voor isolatie, de luchtzuiverheid, graffiti-werend en ruimtebesparend.

Geen wonder dat de verticale tuinen zeer populair worden in het dichtbevolkte Nederland.     Zie: Opkomende trend: verticale tuinen     EenVandaag praat met een verticale tuinendeskundige en een hovenier over deze opkomende .

Trends voor 2013: nog meer groen en duurzaam

Duurzaam, Overige op 14 January 2013

2013 is een jaar waarin de toon wordt gezet voor het komende decennium. Duurzaamheid is daarin een megatrend. De keywoorden voor dit jaar zijn: zon, wij, klein, genoeg, dichtbij, samen, echt, vrouwelijk, eco, kritisch, kleurrijk, hip en gezond. Een groene gevel  past prima in deze rij.  Uit is: ver, groot, veel, ego, stoer, olie, vlees, donkerbruin, het Merk, bonussen. Terwijl .

Pimp nu je regenpijp!

Groendakmaterialen, groengevel op 29 December 2012

Klik hier voor de webshop www.metgroen.nl voor het regenpijpdesign.

Weg met het grauwe grijs. Geef je gevel dat tikje extra. Laat uw regenpijp samengaan met de omgeving. Of kies juist voor de opvallendste regenpijp in uw buurt. In een handomdraai bekleedt je  je regenpijp met een design naar keuze. De tijd van grijze regenpijpen is voorbij. Vanaf nu .

Groengevel verhoogt efficiëntie zonnepanelen

Duurzaam op 18 December 2012

420px-GreenwallGroen tegen gevels absorbeert regenwater en bevordert de verdamping. Hierdoor wordt de temperatuur van de lucht in de omgeving lager. Omdat zonnecellen beter functioneren bij lagere temperaturen, wordt hun efficiëntie hoger. Volgens  onderzoek, uitgevoerd door  de American Solar Energy Society, is het verband verregaand.  De vegetatie aan groene gevels verhoogt de efficiëntie van de zonnepanelen door verontreinigende deeltjes en stof uit .

Groengevel: beste prijsgarantie

groengevel op 28 October 2012

Door Groengevel wordt een garantie gegeven op de beste prijs!

Daarmee geeft Groengevel wel een groot zelfvertrouwen prijs. Dat doe je niet zomaar als groen bedrijf. Wanneer het  product van Groengevel (geleverd en/of aangebracht) ergens voordeliger is te krijgen dan zal Groengevel dat product voor een prijs leveren voor een prijs welke 5% lager ligt. Groengevel gaat er dan .

Pallets? Maak een verticale tuin!

Duurzaam, groengevel op 2 October 2012

Daar krijg je dan je groendakmaterialen geleverd op een pallet. Waar moet je naar toe met zo’n pallet. Retour brengen? Gebruiken in de open haard? Maar je kunt creatiever zijn met pallets. Zo kun je er ook plantjes in laten groeien. Met een pallet maak je gemakkelijk zelf een verticale tuin (of een habitat voor kleine diertjes). Heb .

Een groene gevel, waarom?

Duurzaam op 25 September 2012

Planten aan de gevel. Dat lijkt in eerste instantie een beetje maf, maar het is heel trendy. Steeds meer mensen nemen een groene gevel. Waarom? Groen is niet alleen mooi, maar ook goed voor het milieu. Het neemt geluid op  en het isoleert. En in de zomer blijft het lekker koel, omdat de zon niet direct op de .