Groengevel

February 2012

Archief voor February 2012

Misschien is het u ontgaan?

groengevel op 25 February 2012

Misschien is het u ontgaan, maar deze week is de Nationale Week van de Nestkast. Ik ben wel blij met zulke weken omdat ze aandacht vragen voor weggezakte, vergeten zaken. Zoveel zaken zijn dat, dat we aan 52 weken eigenlijk niet voldoende hebben en de ene week wel eens met de andere moet samenvallen, maar dat is niet erg.

De nestkast heeft de hele week voor zichzelf. Maar waarom de nestkast? Dat moest ik eerlijk gezegd  ook even opzoeken. Er heerst naar het schijnt grote woningnood onder de vogels, en dat komt mede omdat wij in onze isolatiewoede onze huizen dichtkitten.  Bovendien is het mode om onze tuinen te verstenen en te transformeren in ’onderhoudsarme buitenruimtes’. De tuin is, voorzien van weervast zitarrangement, een verlengstuk van onze woonkamer geworden. Aan groen blijft dan over een tot bol gesnoeide buxus in een pot. En daar kan geen vogel in wonen. (more…)

Groene gevels in groen Amsterdam

groengevel op 16 February 2012

Mooie gewone begroende gevels heeft Amsterdam overigens ook, en wel zonder beleid. In Amsterdam gaat dit zo maar…. En er zijn schitterende geveltuintjes in alle mogelijke variaties…Maar het heeft nog andere leuke ideen te bieden: b.v. een afscheiding van het fietspad van de drukke autoweg – klimop, eens geplant vrijwel zonder behoefte aan onderhoud… (more…)