Groengevel

Duurzaam

DAKEVENT 2010: ‘Groen en water voor klimaatherstel’

Duurzaam, Overige op 3 February 2010

Dak Event 2010 stond  in het teken van ‘groene gebouwen’.  Onder auspiciën van de Vereniging Bouwwerk Begroeners (VBB), werden er op deze dag een aantal presentaties verzorgd die de deelnemers een goed beeld gaven van de mogelijkheden om gebouwen en bouwwerken te voorzien van ‘begroeide daken en gevels’. Grad van Heck, bouwwerkbegroener bij Groendak gaf ook  een presentatie.De VBB is een landelijke organisatie die zich bezig houdt met de begroeiing van gebouwen en bouwwerken. Bij de realisatie van ‘groene gebouwen en bouwwerken’ zijn vele professies betrokken, daarom komen de leden uit een verscheidenheid aan vakgebieden. Zo is er kennis en ervaring op het gebied van bouwkunde en dakbedekkingsconstructies. Er zijn leden gespecialiseerd op het gebied van substraten en planten geschikt voor op een dak of tegen een gevel. Waterberging of waterbuffering op het dak, drainage in een dakbegroeiing, de noodzaak van het geven van water, de aanleg en uitvoering of het onderhoud en beheer van begroeide daken en gevels zijn eveneens kennisgebieden van diverse leden.

De kracht van de VBB zit in de verscheidenheid aan vakgebieden waaruit de leden afkomstig zijn en de onderlinge samenwerking die noodzakelijk is voor een succesvolle begroeiing van gebouwen en bouwwerken. Het herstellen van de natuur en de waterbalans in stedelijke gebieden (‘groen en water voor klimaatherstel’) zijn voor de VBB belangrijke issues waarmee men in de komende tijd naar buiten zal treden.

Programma:  ‘Begroeide gebouwen’ : opening door Dirk Lindeman, organisator Dak Event 2010 ; inleiding VBB en ‘Dakbedekkingsconstructies onder begroeide daken’ door Ruud van Scheijndel, voorzitter VBB ;  ‘Groen en water voor klimaatherstel’ door Grad van Heck, bouwwerkbegroener bij Groendak ; ‘Gebruiksdaken en begroeide gevels’ door Arjan Zoontjens, BGI Building Green International

Voor presentatiebeelden / dia’s link naar:

http://picasaweb.google.nl/GradvanHeck/GroenEnWaterVoorKlimaatherstel?feat=directlink

copyright:  Groendak.info

Tags:

Geen reacties »

Helaas nog geen reacties

Reageer